De "keto griep"

"Wat is "keto-griep" en hoe lang zal ik het hebben?"

Tijdens het ketogeen dieet krijgen mensen griepachtige symptomen waardoor mensen vaak denken dat ketose niet goed is voor ons lichaam.

Deze symptomen zijn onder meer hoofdpijn, duizelig, draaierig, prikkelbaarheid en gewoon een algemeen gevoel van 'niet lekker in je vel'. Dit wordt de keto-griep genoemd.

Keto-griep heeft een aantal oorzaken, waaronder
Aanpassen aan ketose. Hoewel ons lichaam is ontworpen om over te schakelen van ketose naar glycolyse, is het niet altijd een gemakkelijke overgang.

Het drastisch verminderen van uw inname van koolhydraten (suiker) kan griep- / ontwenningsverschijnselen veroorzaken. Probeer het totdat de onbedwingbare trek afneemt of verminder dan gewoon iets minder snel je koolhydraatinname.

Ten slotte de meest voorkomende reden voor de griep: een tekort aan elektrolyten. De meeste mensen verliezen snel watergewicht wanneer ze in ketose komen. Samen met dat water spoelt u elektrolyten uit uw lichaam.

Gecombineerd met het feit dat mensen met een ketogeen dieet meer natrium nodig hebben, betekent dat het heel gemakkelijk is om niet genoeg te krijgen en griep te ervaren. Ga er niet vanuit dat alleen meer zouten van uw voedsel voldoende is.

Houd er rekening mee dat symptomen van de "keto-griep" op elk moment kunnen optreden bij een ketogeen dieet. De griep is bijna altijd te vermijden als je gehydrateerd blijft en je elektrolyten voldoende aan te vullen.