Meteen naar de content

Klantenservice: info@ultimusnutrition.com

Ultimus Nutrition Blog

Waarom zijn ketonen een betere hersenbrandstof?

Het is inmiddels algemeen bekend dat ketonlichamen een betere brandstof voor de hersenen zijn dan glucose.

Wees gewaarschuwd, de rest van dit stuk wordt een beetje technisch. Maar wij bij KetoBalans waarderen jouw intelligentie en hebben er vertrouwen in dat je de uitdaging aangaat.

Laten we beginnen met het grotere plaatje.

Stel je voor dat je hersencellen als auto's zijn. Hersencellen die op glucose werken, zijn als een benzinevretende Hummer. Ze zijn onhandig, inefficiënt en veroorzaken veel vervuiling.

Hersencellen die op ketonen werken, zijn daarentegen als de nieuwe Tesla. Ze zijn sneller, efficiënter en produceren heel weinig vervuiling.

Hersencellen op glucose zijn dus langzame en vuile Hummers, terwijl hersencellen op ketonen snelle en schone Tesla's zijn. 

De automotor van onze hersencellen wordt "mitochondriën" genoemd. Mitochondriën zetten glucose en ketonen om in energie. Hoe ze dat doen is lastig, maar het gaat om het omzetten van de energie die is opgeslagen in de chemische bindingen van glucose en ketonmoleculen in "hoogenergetische elektronendeeltjes".

Laten we ons deze hoogenergetische elektronendeeltjes voorstellen, als bowlingballen die boven aan een trap staan.

Om energie te produceren, rollen je mitochondriën het elektron (bowlingbal) de trap af. Elke bult geeft energie vrij die je hersencellen kunnen gebruiken om werk te doen.

Je kunt de hoeveelheid ruis die wordt geproduceerd bij elke "crash, crash, crash" zien als de hoeveelheid energie die je hersenen krijgen van elk elektron-deeltje.

Als je hersenen glucose gebruiken, is de trap kort en zijn de trappen van hout. Daardoor zijn er minder "crashes", wordt er minder energie geproduceerd en worden de houten trappen beschadigd. 

Wanneer je hersenen echter ketonen gebruiken, wordt de trap langer en verandert de trap in roestvrij staal.

Daarom wordt er meer energie geproduceerd als de high-energy electron bowling balls gemaakt van ketonen meer trappen naar beneden vallen.

Bovendien zijn de trappen nu sterker en bestand tegen beschadigingen.

Pff! Ik weet dat dat veel is!

Als je het niet hebt gevolgd, probeer dan je Hummer in te ruilen voor een Tesla.

En als je een keto-oplaadpoort nodig hebt voor je Tesla-hersenen, dan zijn onze ketonen geweldige start om mee te beginnen.
Vorige post
Volgende post

Reactie plaatsen

Alle comments worden van te voren bekeken.

Bedankt voor het abonneren

Dit e-mailadres is al geregistreerd

Winkel de look

Kies optie

Bewerken
Terug op voorraad melding
this is just a warning
Inloggen